Εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, οι Artozyma και Detrop Boutique

Μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία των επομένων ετών χαρακτήρισε τον αγροδιατροφικό τομέα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας απόψε το εκθεσιακό «δίδυμο» Artozyma-Detrop Boutique στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Υπογράμμισε δε τη σημαντική παρουσία επιχειρήσεων και παραγωγών στις δύο εκθέσεις, ενώ τόνισε πως από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η αναγκαία ζύμωση, προκειμένου επιχειρηματίας και παραγωγός να αποκτήσουν την καλύτερη προστιθέμενη αξία για το προϊόν τους.

Το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνουν για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου οι δύο δυναμικές εκθέσεις υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη εδραιώνει τη θέση της στον χάρτη των μεγάλων εκθέσεων γαστρονομίας και διατροφής.

Κορυφαίες εκθέσεις για την Κεντρική Μακεδονία χαρακτήρισε τις Detrop Boutique και Artozyma ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως αυτές τις ημέρες ό,τι πιο γευστικό και καινοτόμο βρίσκεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Έκανε μάλιστα γνωστό πως η Περιφέρεια συμμετέχει στη Detrop Boutique με 53 επιχειρήσεις.

Τη χαρά του που η Έκθεση ξανανοίγει με γεύσεις, μυρωδιές και όμορφες εικόνες, αλλά και με έναν κλάδο όπου η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία έχουν πολλά να συνεισφέρουν εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μικρή ατμομηχανή που μπορεί να τραβήξει την οικονομία χαρακτήρισε την εκθεσιακή συνάντηση αυτών των ημερών στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Πύργου -του τιμώμενου δήμου της Detrop Boutique- κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Τόνισε δε πως ο δήμος Πύργου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για να προβάλλει τις αξίες και τα προϊόντα της ευλογημένης και ολυμπιακής γης της Ηλείας.

Αγαπημένο παιδί των αρτοποιών χαρακτήρισε την Artozyma ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Μούσιος, τονίζοντας πως η έκθεση αναπτύσσεται, βελτιώνεται και προχωρά, όπως ακριβώς και ο κλάδος της βιοτεχνικής αρτοποιίας.

Την επανεκκίνηση, μετά από μια δύσκολη περίοδο, της εκθεσιακής δραστηριότητας, η οποία σηματοδοτείται από την έναρξη της Detrop Boutique και της Artozyma επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας. Αναφερόμενος δε στους δύο διαγωνισμούς της Detrop Boutique για το ελαιόλαδο και την ελιά, που διοργανώνονται φέτος για πρώτη φορά, έκανε γνωστό τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ολυμπιάδας ελαιολάδου, ορμώμενης από αυτούς.

Artozyma και Detrop Boutique συνεχίζονται αύριο Κυριακή 3 Απριλίου με ωράριο από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 και τη Δευτέρα 4 Απριλίου με ωράριο από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Artozyma!