Search
Close this search box.

Σεμινάρια Matteo Manuini

Σεμινάρια Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
… με ιταλική σφραγίδα

Ο Ιταλός δεξιοτέχνης της υψηλής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ο Matteo Manuini, έρχεται στη Artozyma να παρουσιάσει νέες τεχνικές για ζύμες φούρνου και ζαχαροπλαστείου και να μοιραστεί τις δημιουργίες του, al italiana, με επαγγελματίες της αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης!

ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΣΕΜΜΙΝΑΡΙΩΝ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου / Ώρα 11:00 – 16:00

ΠΙΝΣΕΣ ΚΑΙ ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Κατασκευή τυπικών ιταλικών προϊόντων κατάλληλων για ένα μεσημεριανό διάλειμμα ή ένα σνακ σε ένα αρτοποιείο ή ζαχαροπλαστείο.

Οι συνταγές που θα παρασκευαστούν θα είναι:

  • Pinsa Romana
  • Γενουάτικη focaccia σε τρεις εκδοχές: κλασική, με ελιές, με βύνη και ανάμεικτους σπόρους
  • Απουλιανή focaccia
  • Γεμιστά σάντουιτς σε μπουφέ
  • Ψωμί για σάντουιτς
  • Ψωμί από προζύμι με γλυκόριζα και μάραθο

 

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου / Ώρα 11:00 – 16:00

ΤΥΠΙΚA ΙΤΑΛΙΚA KEΙΚ ΜΕ ΠΡΟZYΜΙ

Κατασκευή προϊόντων με προζύμι που μπορούν να είναι κατάλληλα για το αρτοποιείο ή το ζαχαροπλαστείο για πρωινό ή για πάρτι.

Οι συνταγές που θα παρασκευαστούν θα είναι:

  • Ζύμη μπριός με γέμιση τιραμισού
  • Ζύμη κρουασάν με πρωτότυπα σχήματα
  • Η Αυτού Μεγαλειότητα, το Panettone: κατασκευή της τελικής ζύμης και ψήσιμο
  • Ιταλικό κρουασάν «κορνέττο» σε πρωτότυπες φόρμες

Απαραίτητη η δέσμευση θέσης και η καταβολή του αντιτίμου στον οργανωτή Gruppo Fl, ως εξής:

  • Σάββατο 24/02/2024, 150 ευρώ
  • Κυριακή 25/02/2024, 150 ευρώ
  • 1η και 2η ημέρα, 250 ευρώ

Κάτοψη χώρου

ΜΑΤΤΕΟ ΜΑΝΟΥΙΝΙ
Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης

Είναι γιος αρτοποιών που μετά το τέλος της επαγγελματικής σχολής απ’ όπου αποφοίτησε με τον τίτλο “Τεχνικός Μετασχηματισμού Τροφίμων”, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του σε διάφορα ζαχαροπλαστεία, αποκτώντας τεχνικές δεξιότητες και μαθαίνοντας τη διαχείριση της παραγωγής στη ζαχαροπλαστική. Το 2011 γίνεται δάσκαλος στον τομέα της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής στο επαγγελματικό κέντρο εκπαίδευσης “Casa del Giovane” στο Castiglione delle Stiviere (MN) στη Λομβαρδία, όπου εξακολουθεί να διδάσκει. Κατά τη διάρκεια των ετών καταφέρνει πάντα να διατηρεί σχέση με τον κόσμο της εργασίας και από το 2014 ξεκινά συνεχείς συνεργασίες με διάφορα ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία για το σχεδιασμό και την παραγωγή σειράς γλυκών για το πρωινό και της ζαχαροπλαστικής mignon.  Τον Σεπτέμβριο του 2018 περνάει τις εξετάσεις του Richemont Club Italia και γίνεται μέλος του, ενώ το 2019 γίνεται μέλος της ιταλικής ομάδας αρτοποιών που θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής “Les pellon d’or”: η ομάδα κερδίζει τη δεύτερη θέση με ειδική μνεία για το “καλύτερο καλλιτεχνικό κομμάτι από ψωμί”. Είναι μέλος επίσης της ιταλικής ομάδας αρτοποιών που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Bread In The City 2023 κατακτώντας τη δεύτερη θέση και την πρώτη, για τη δημιουργία της καλύτερης πίτσας. Το 2021 ξεκινά να συνεργάζεται ως σύμβουλος για το CAST Alimenti και το Callebaut, ασχολούμενος με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Λόγω των δεξιοτήτων του, ο Ματτέο εντάσσεται επίσημα στο διδακτικό προσωπικό του CAST ως δάσκαλος στην Υψηλή Εκπαίδευση Ζαχαροπλάστη και Υψηλή Εκπαίδευση Αρτοποιού.

Οργάνωση
Gruppo FL
Επικοινωνία
κα. Ιωάννα Χανού
e. bakingseminar@gmail.com
t. 6945916652

Pavilion 1 - Section B1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section B1 & B2 & B3

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

B2

4m X 5m

2.000 Eur

B3

8m X 10m

3.500 Eur

B1 + B2 +B3

8m X 10m

4.500 Eur

Pavilion 1 - Section C1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

14m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section C1 & C2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

4m X 5m

2.000 Eur

C2

4m X 5m

2.000 Eur

C1 & C2

8m X 10m

3.500 Eur

Pavilion 15 - Section A1 & A2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

A1

4m X 5m

2.000 Eur

A2

4m X 5m

2.000 Eur

A1 & A2

8m X 10m

3.500 Eur

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Artozyma!