Search
Close this search box.

7η στον κόσμο η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού στο Παρίσι

Ποδαρικό με πολλά εύσημα και με καλή θέση στην πρώτη δεκάδα έκανε η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, κατά την πρώτη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αρτοποιίας (Coupe du Monde de la Boulangerie), τη μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη διοργάνωση αγώνων Ψωμιού στον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι 20 με 22 Ιανουαρίου 2024. 

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας διαγωνίστηκε στις 20 και 21 Ιανουαρίου με προπονητή τον Παναγιώτη Καλιώτη (τεχνικό σύμβουλο της Lesaffre) και τους παίκτες Σείριο Καίσαρη (κατηγορία ψωμί), Γιάννη Δρόσο (κατηγορία viennoiserie) και Νίκο Κορφιάτη (κατηγορία καλλιτεχνικού), κατακτώντας την έβδομη θέση παγκοσμίως και κερδίζοντας τις θετικές εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κριτική επιτροπή η οποία ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, έκανε ειδική αναφορά στην ελληνική παρουσία χαρακτηρίζοντας την “μια ομάδα καλά οργανωμένη και με πάθος για αυτό που κάνει”. Από τη μεριά του ο πρόεδρος και δημιουργός του Παγκόσμιου πρωταθλήματος και της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας, Christian Vabret δήλωσε ότι η πρώτη παρουσία της ελληνικής ομάδας ξεπέρασε τις προσδοκίες του. 

Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, θεωρείται από μόνη της μεγάλη επιτυχία καθώς το εισιτήριο είχαν εξασφαλίσει μόνο τρεις ομάδες από την Ευρώπη, (η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελλάδα) οι οποίες κατάφεραν να προκριθούν. Στους τελικούς της Παγκόσμιας διοργάνωσης η οποία είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιείται στον χώρο της Αρτοποιίας συμμετείχαν συνολικά 12 χώρες από όλη την υφήλιο (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Χιλή, Κίνα, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία, Μαδαγασκάρη, Μεξικό, Μαρόκο, Νότια Κορέα). Δύο χώρες έμειναν εκτός δεκάδας με την κατάταξη να είναι:

  1. Γαλλία,
  2. Νότια Κορέα,
  3. Ιαπωνία,
  4. Γερμανία,
  5. Μαρόκο,
  6. Ελλάδα,
  7. Χιλή,
  8. Μεξικό,
  9. Μαδαγασκάρη.


Ικανοποιημένη από τη ελληνική συμμετοχή, η δημιουργός και υπεύθυνη της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, Παρθένα Παστραφίδου δήλωσε: “Έχουμε συλλέξει εμπειρίες και τεχνογνωσία σε αγωνιστικό επίπεδο. Ανταλλάξαμε ιδέες και δώσαμε υπόσχεση να συναντηθούμε με ομάδες από όλο τον κόσμο και να δημιουργήσουμε μαζί σε εκδηλώσεις αρτοποιίας, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη λάβει προσκλήσεις για επόμενα πρωταθλήματα σε Γαλλία και Ελβετία. Ευχαριστούμε τους μεγάλους μας χορηγούς, την Lesaffre, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη ΔΕΘ-HELEXPO που μας βοήθησαν και μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας. Όπως ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ, Μύλοι Κεπενού, Clivanexport τους οποίους θέλουμε κοντά μας και στη συνέχεια, γιατί αυτή ήταν μόνο η αρχή, έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε”. 

Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνάντηση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο 24-26 του 2025, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού που πραγματοποιείται στην Artozyma 2024 της HELEXPO, στην Θεσσαλονίκη.

Pavilion 1 - Section B1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section B1 & B2 & B3

Section

Διαστάσεις

Κόστος

B1

4m X 5m

2.000 Eur

B2

4m X 5m

2.000 Eur

B3

8m X 10m

3.500 Eur

B1 + B2 +B3

8m X 10m

4.500 Eur

Pavilion 1 - Section C1

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

14m X 5m

2.000 Eur

Pavilion 15 - Section C1 & C2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

C1

4m X 5m

2.000 Eur

C2

4m X 5m

2.000 Eur

C1 & C2

8m X 10m

3.500 Eur

Pavilion 15 - Section A1 & A2

Section

Διαστάσεις

Κόστος

A1

4m X 5m

2.000 Eur

A2

4m X 5m

2.000 Eur

A1 & A2

8m X 10m

3.500 Eur

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θέλετε να γίνετε εκθέτης;

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί την παρουσία σας στην έκθεση

Artozyma!